Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En mycket trött, men nöjd ny världsmästare på 100 engelska mil på 24 timmar. Bo Pelander från Enhörna firade med en kall öl. Foto: Ricardo Garcia/SVt

80-årige Bo slog världsrekord i Växjö: ”Ser fram emot nästa rekord”

Publicerad

Bo Pelander avverkade 161 kilometer och 869 meter på ett dygn och slog därmed till med världsrekord som den första 80-åringen att springa över 100 engelska mil på 24 timmar.

– I vissa perioder tänkte jag, nej, det kommer inte att gå, och jag hade inte så mycket marginaler heller. Men det gick och jag känner mig mycket stolt, säger Bo Pelander.

Bo Pelander från Enhörna slog sitt personliga rekord från förra året med 19 kilometer på 24-timmarsloppet i Växjö och med det blev han den första 80-åringen i världen att springa över 100 engelska mil på 24 timmar, det vill säga över 160,9 kilometer.

– Ju mer jag tränar desto bättre blir jag så när jag blir nittio år kommer jag att bli omöjlig att slå, säger han

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur förbereder man sig inför att springa ett 24-timmarslopp? Här ger Jörgen Häll från Växjö som sprang ett sådant lopp nyligen sina tips kring hur han gjorde inför sitt första lopp. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.