Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ica-handlarens advokat kommentera Tingsrättens dom. Foto: Pontus Lundahl/TT

Domen i Ica-härvan – man från Kalmar län får längsta fängelsestraffet

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domen i den uppmärksammade Ica-härvan. Tre Ica-handlare döms till fängelse och det strängaste straffet får en man från Kalmar län.

– Både han och jag är ytterst besvikna över den här utgången och det kan bara leda till ett enda agerande. Nämligen att man ska överklaga till hovrätten, säger mannens advokat.

I klippet ovan: Hör försvarets syn på dagens dom.

Stockholms tingsrätt dömer 16 av 18 personer i den uppmärksammade Ica-härvan. Nio personer döms för grova insiderbrott. Tre av dem döms till fängelse och två av dem får näringsförbud.

Det strängaste straffet, tre år och två månaders fängelse, får alltså en Ica-handlare från Kalmar län.

Utöver ett fängelsestraff på tre år och två månader riskerar mannen, om domen vinner laga kraft, även näringsförbud i fem år.

I klippet nedan: Hör åklagaren i målet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man får vara nöjd med att tingsrätten har delat vår bedömning i nästan all utsträckning”, säger åklagare Pontus Hamilton efter domen. Foto: SVT/Pontus Lundahl/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.