Foto: TT

Döms för våldtäkt i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar döms för att ha våldtagit och sexuellt ofredat en kvinna vid ett boende i kommunen. Nattpersonalen på boendet märkte inte av att övergreppen skedde i ett av rummen.

Det var i slutet av december 2017 som kvinnan följde med de båda 18-åriga männen till ett boende i kommunen, där en av männen hade ett rum.

Det var inte tillåtet att ta emot besök på boendet under nätterna och för att ta sig in krävdes en dörrblipp.

När de tre kommit in i rummet där en av männen bodde hindrades kvinnan att gå tillbaka ut. Männen sa att de inte ville att hon skulle gå ut i korridoren eftersom nattpersonalen på boendet då kunde upptäcka att de hade sällskap.

En av männen ska därefter ha tvingat sig på kvinnan. Han höll fast hennes armar och våldtog henne. Kvinnan uppger att hon vid flera tillfällen sa nej och bad honom sluta.

Den andre mannen ska samtidigt ha tagit på kvinnan.

En erkänner och en förnekar

Efter övergreppen lämnade kvinnan boendet och ringde larmnumret 112.

En av männen döms nu för våldtäkt till fängelse i ett år och tre månader och ska också utvisas ur landet. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 134 990 kronor.

Den andre 18-åringen döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom och att betala ett skadestånd på närmre 24 000 kronor.

Mannen som döms för våldtäkt förnekar brott. Den andre mannen erkänner gärningarna och har berättat att han hört kvinna säga nej och sluta.

Nattpersonal som befann sig på boendet har inte märkt av händelsen och har enligt domen heller inte kunnat lämna några uppgifter av vikt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer