Foto: Christine Olsson/TT

Fängelse i 9 år för mordförsök i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man döms till fängelse i 9 år för flera brott, bland annat försök till mord efter att ha skjutit en ung man i samband med ett rånförsök i Oskarshamn.

Det var vid 22-tiden i Oskarshamn den 25 januari som en man letade efter isskrapan vid sin bil då tre män kom emot honom. Under pistolhot blev han uppmanad att lämna ifrån sig sina bilnycklar och mobiltelefon. När mannen gick in i bilen hördes en smäll och han blev skjuten i bröstet. Mannens skador blev inte livshotande.

Larmade polis

Vittnen har sett tre männ springa in i den nu dömda mannens lägenhet efter att de hört skott utanför. 22-åringen berättade senare under kvällen för sin före detta flickvän att han skjutit en person, hon slog larm till polisen.

Nekar till brott

Förutom fängelse i nio år döms mannen även till utvisning. Han döms för försök till mord, försök till grovt rån, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt vapenbrott. Mannen nekar till brottet.

Enligt Barometern har en av de andra medåtalade männen tidigare dömts till fängelse i fyra år. Den tredje mannen frikändes eftersom det enligt tingsrätten inte gick att binda honom till brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.