Advokaten missnöjd – trots friande dom

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige fotbollsspelare som stått åtalad misstänkt för matchfix frias visserligen från misstanke om grovt mutbrott. Men samtidigt slår tingsrätten fast i domskälen att han faktiskt försökt få de tre Värnamospelarna att rigga en match.

Att det fastslås i domskälet upprör 24-åringens advokat Anders Tolke.

– Domskäl går inte att överklaga. Och i domskälen står klart och tydligt att min klient haft ett möte med de tre Värnamospelarna och att han försökt få dem att fixa matchen. Detta trots att två av dem inte ens kände igen min klient vid rättegången. Och vad gäller den tredje Värnamospelaren så står ord mot ord, säger Anders Tolke.

Läggmatcher

24-åringen själv förnekar att han haft något möte med Värnamospelarna och också att han skulle bett dem att rigga en match.

Åklagaren saknade bevis

– Mot bakgrund av det går det inte, anser jag, att skriva som tingsrätten gör. Och det här kan få mycket allvarliga konsekvenser för min klient som har fotbollen som yrke.

Annars är Anders Tolke nöjd med den friande domen.

– Jag är inte alls förvånad. Åklagaren hade helt enkelt inte tillräckligt med bevis att ro målet i hamn, menar han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läggmatcher

Mer i ämnet