Foto: TT

Dopningsgömma hittad på gym

Uppdaterad
Publicerad

En man i Kalmar har åtalats för dopningsbrott efter att polisen hittat över 14 700 doser dopningsmedel gömda bland annat på ett gym som mannen arbetar på.

Gömman hittades i april i år under en tobakskontroll på träningsanläggningen som ligger i Kalmar kommun. Vid kontrollen hittades fyra cigarettpaket som var till salu trots att anläggningen saknade tillstånd, vilket ledde till en husrannsakan i hela fastigheten, det uppger Barometern.

I en lucka ovanför toaletterna hittade polisen två plastlådor som innehöll en hel del dopningsmedel som till exempel testosteron och den anabola steroiden nandrolon, samt 161 kanyler och 20 injektionspumpar.

I mannens hem hittades ytterligare dopningsmedel samt kontanter. Han har tidigare fått böter för innehav och bruk av dopningspreparat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.