Dottern donerar Alice Babs ägodelar till Västervik

Publicerad

Föremål och kläder som tillhört sångerskan och skådespelerskan Alice Babs doneras nu till Västerviks museum. Bakom gåvan står sångerskans dotter Titti Sjöblom. Hör henne berätta om några av föremålen i klippet.

Alice Babs föddes i Kalmar år 1924 och växte upp i Västervik, innan hon flyttade till Stockholm och blev en av landets mest folkkära artister och skådespelare. Men hennes rötter höll hon fast i hela livet.

– Det är den staden som har format mig, det är där jag har fått alla mina drömmar, de har tagit form där, sa Alice Babs själv om Västervik, när Smålandsnytt träffade henne 2004.

Västervik

Nu kommer delar av Alice Babs ägodelar hem till Västervik. Det handlar bland annat om scenkläder, ljudinspelningar och utmärkelser som doneras till museet genom dottern Titti Sjöblom.

”Väldigt roligt”

– Det är förstås väldigt roligt, vi kommer hålla minnet av hennes karriär och liv levande, säger museichefen Olof Nimhed till SVT.

Föremålen kommer visas upp på en pressträff den 17 februari. Men det kommer dröja innan det blir en utställning, planen är att uppmärksamma Alice Babs hundraårsdag med en utställning om två år.

Hör Alice Babs berätta om barndomsstaden Västervik i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet