Alice Babs minnen från barndomens Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Alice Babs föddes i Kalmar och växte upp i Västervik. Smålandsnytt träffade henne i Västervik när hon fyllde 80 år 2004, för att samtala om uppväxtåren.

– Det är den staden som har format mig, det är där jag har fått alla mina drömmar, de har tagit form där, sa Alice Babs om Västervik.

Hon föddes på Drottning Margaretas väg i Kalmar den 24 januari 1924. När hon var två år flyttade hon till Karlskrona och sedan till Västervik, där hon tillbringade uppväxtåren.

Alice Babs är död

Minns barndomen

Hennes första minne från Västervik var att från hamninloppet se staden med de gamla byggnaderna och kyrkan. Och hon mindes en glad barndom.

– De första två åren var väldigt lyckliga, jag hade en underbar lärarinna som hette Andreasson, hon var till åren kommen och skulle snart sluta men hade en väldig kärlek till oss barn, sa Alice Babs.

Alice Babs avled under tisdagen, 90 år gammal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alice Babs är död

Mer i ämnet