Polisens presstalesperson Robert Loeffel bland de beslagtagna cannabisplantorna. Foto: Polisen

Drev stor cannabisodling i Skruv – döms till långt fängelsestraff

Publicerad

En 30-årig man hemmahörande i Helsingborg döms till fängelse i 3,5 år. I ett hus i Skruv i Lessebo kommun drev han en cannabisodling med sammanlagt 488 plantor. Avslöjandet gjordes av en tysk turist.

Det var i september 2018 som den tyske turisten, som kände den tidigare ägaren till huset, skulle hämta en kvarlämnad cykel. Om han hittade cykeln framgår inte av domen – däremot hittade han en stor cannabisodling i källaren.

När polisen kom till platsen hittades all möjlig utrustning för att driva odlingen som bestod av 488 cannabisplantor. Dessutom fann man 14,3 kilo torkad cannabis.

Att hitta den ansvarige för odlingen visade sig vara komplicerat, hyreskontraktet visade nämligen att huset tillhörde en falsk amerikansk diplomat. Men genom kontakter med FBI, en mailadress och ett mystiskt telefonnummer lyckades utredarna spåra 30-åringen.

DNA och annan teknisk bevisning har sedan knutit 30-åringen till huset med cannabisodlingen.

Han döms till 3,5 års fängelse för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.