Linn Axelsson Mann från Kalmar blev årets UF-säljare. Foto: Evelina Carborn

Dubbelt guld för Kalmar län i UF-mästerskap

Uppdaterad
Publicerad

Två företag från Kalmar län tog hem guld på årets SM i Ung företagsamhet. Skräddarsydda mobilskal med budskap och en egenhändigt tillverkad skyltmaskin kammade hem guld till gymnasieelever från Kalmar och Nybro.

Den prestigefyllda titeln årets säljare gick till Linn Axelsson Mann från Stagneliusskolan i Kalmar.

– Det känns jättebra, men ofattbart. Det går inte riktigt att greppa. De sa att det är typ 30.000 som tävlar, och jag som vann, säger Linn Axelsson Mann.

Hon ansågs av juryn vara den som bäst sålde in sitt företag In that Case UF som säljer mobilskal med budskap.

Försäljning i generna

– Dels fick jag försöka hitta varför kunden skulle köpa dem, och så få dem att ha en trevlig stund när de stod och pratade med mig. Jag tror att jag är personlig när jag säljer och bjuder på mig själv.

Båda Linns föräldrar jobbar med försäljning, och hon har nog sälj i generna, säger hon. Men framtida yrkeskarriären ser hon på annat håll:

– Jag vill bli kriminolog, men jag kan tänka mig att jobba med försäljning under tiden medan jag pluggar, för att det är kul.

Josef Oscarsson från Nybro vann för sin egenhändigt tillverkade maskin som tillverkar skyltar.

Årets hantverkare från Nybro

Förstapriset i kategorin Årets hantverkare gick till Josef Oscarsson från Åkrahällskolan i Nybro, som själv satt ihop en maskin som tillverkar skyltar.

Det är första gången som elever från länet vinner guld i någon kategori under UF-SM. Prisutdelningen hölls på tisdagskvällen på Älvsjömässan i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.