Antalet besökare i Ljungby Arena får från och med fredagen inte överstiga 150 personer. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Efter ammoniak-utsläppet i Ljungby arena: Publikbegränsning hävd

Uppdaterad
Publicerad

När en mindre läcka av ammoniak upptäcktes på Ljungby arena i torsdags begränsades antalet besökare i arenan till 150 personer. Nu har publikbegränsningen tagits bort.

Ammoniakläckan ledde till att Troja Ljungbys hemmamatch i lördags mot Tyringe flyttades fram till senare i februari och som en säkerhetsåtgärd begränsades publikantalet till max 150 stycken.

Under måndagen togs begränsningen av publiksiffran bort. Att det infördes var enligt kommunen en säkerhetsåtgärd och att det var låga halter som läckt ut från början och att det varit ofarligt att vara i arenan.

Åtgärder som vidtogs har fått ner gashalten genom att ventilationen leder ut gasen från utrymmet där läckan uppstod, skriver Ljungby kommun på sin hemsida.

Räddningstjänsten ska regelbundet kontrollera gashalterna i utrymmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.