Simhallen öppnar igen på tisdag den 16 april. Foto: Karin Grip/SvD/ TT

Efter bakterielarmen: Västerviks simhall öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 april tvingades Västerviks simhall stänga ned på grund av förhöjda nivåer av bakterien legionella. Nu, över en månad senare, kommer beskedet att simhallen kommer öppna igen nästa vecka.

Den var i slutet av mars som bakterier upptäcktes för första gången, men först den 11 april konstaterades nivåer av legionella. Simhallen stängdes för sanering och har inte kunnat öppna igen förrän nu.

– Bakterien har varit väldigt svårsanerad och varje provsvar dröjer 10 dagar, därför allt tar sådan tid, säger Heléne Lambertsson, chef för Västerviks simhall.

”Vi kan öppna simhallen igen”

Saneringen har gjorts genom att spola rören med kokande vatten. Trots att simhallen varit stängd så har tävlingssimmarna haft tillgång till simhallen men duschat i en annan sporthall i och med att bakterien varit i duscharna framförallt.

– Det känns väldigt bra att problemet är löst och att vi kan öppna simhallen igen. Det har varit en tuff tid för oss, för Västerviks simsällskap och för exempelvis simskolorna, säger Heléne Lambertsson.

Simhallen öppnar igen tisdag den 16 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet