Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Persson har signerat ett ettårskontrakt för IF Troja Ljungby, efter sex år för danska klubben Rungsted Seier Capital. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån / SVT

Efter fansens rekordsnabba swishkampanj: Troja värvar Mattias Persson

Publicerad

IF Troja Ljungby värvar nu tillbaka hockeyspelaren Mattias Persson till kommande säsong, tack vare fansens swishkampanj. Över en helg skrapade klubbens supportrar ihop de 81 000 kronor som saknades utöver spelarbudgeten.

Mattias Persson gör en återkomst i Troja efter några års spel i Malmö, Luleå och Danmark. Han ska slå sig ner i Ljungby med familjen och vill avsluta karriären i den småländska klubben.

Problemet är bara att Troja har en ansträngd ekonomi med tajt spelarbudget. Situationen fick supportarna att ta saken i egna händer.

Ljungby

– Jag tipsade klubbchefen. Jag sa ”fasiken, starta en kampanj”. Det är ett sätt att få in cash till klubben, och ett sätt för oss att bidra lite grann, säger den hängivne Trojasupportern Erik Nilsson.

Fans har köpt andelar för 90 kronor styck

Supportarna har fått köpa andelar á 90 kronor styck för värvningen och redan efter två timmar hade 25 000 kronor skrapats ihop. På måndagen kunde kontraktet skrivas.

– Det är självklart jätteroligt. Engagemanget gör det hela roligare och inspirerade också. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen. Nu är jag i en liten annan situation i livet än förra gången, med två barn. Förra gången kom jag hit för att spela hockey. Den här gången flyttar vi hit för att stanna, säger Mattias Persson till SVT.

Det är inte första gången som Troja ber fansen om ekonomiskt stöd. I våras hade klubben en insamling för att klara av elitlicensen på 1,5 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet