Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter fem års väntan – arbetet med ny skatepark påbörjas i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

2014 lämnades den första motionen om en skatepark i Ljungby in. Först nu, fem år senare, togs det första spadtaget. Något som glädjer den nu insomnade skateklubbens medlemmar.

Magnus Bondesson är en av de som varit med och bestämt hur skateparken ska utformas. Han har åkt skateboard sedan slutet av 80-talet men under de två senaste åren har det inte funnits någon skateklubb i Ljungby. Eftersom det bara funnits tillgång till inomhuslokaler har intresset för sporten minskat.

– Till slut kunde vi inte längre bära kostnaderna för lokalen med det antal utövare vi hade då, säger Magnus Bondesson.

För Magnus och hans jämnåriga kompisar har bristen på skatepark inte varit något problem eftersom de har haft möjlighet att ta bilen till exempelvis Växjö, Värnamo eller Halmstad under sommarhalvåret.

– Men för de ungdomar som är i Ljungby hela sommaren och som inte har engagerade föräldrar är det inte lika lätt. Det här betyder ju allt för möjligheten att kunna utföra sitt intresse, säger han.

Ska bli 900 kvadratmeter stor

Och det är ingen liten skatepark som kommunen hoppas ha klar till i slutet av maj i år. När den är klar beräknas den bli totalt 900 kvadratmeter.

– Det blir flera olika banor att åka på, och det är också en plats där man kan träffas och samlas och där kanske far- och morföräldrar kan vara med och titta på när deras barnbarn åker, säger Snjezana Jelica som är kommunens projektledare för bygget. 

Motionen om en skatepark kom in redan 2014, men det är alltså först nu som spaden sätts i marken.

– Det var mycket diskussioner om var parken skulle placeras. Sen när vi äntligen fick en placering så visade det sig att en förskola och ett äldreboende skulle byggas och byggas om på den platsen. Då fick vi börja om från början igen, säger Ulla Hansson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer