Foto: arkivbild

E4:an öppen igen efter stoppet – chaufför gripen

Uppdaterad
Publicerad

Det är stopp på E4:an strax söder om Markaryd, vid länsgränsen mellan Kronoberg och Skåne län, efter att två lastbilar varit inblandade i en olycka under natten till torsdagen.

– En av lastbilschaufförerna är gripen för trafikbrott, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen ledningscentral.

Enligt polisen är en person också skadad i samband med olyckan men det är oklart om någon förts till sjukhus.

E4:an strax söder om Markaryd är helt avstängd i södergående riktning. Detta efter att två lastbilar varit inblandade i en olycka på vägen. Fordonen har fått materiella skador. Det bedömdes att södergående körfält skulle vara avstängt fram till lunch på torsdagen, men vid 10-tiden meddelar Trafikverket att körfältet är öppet igen.

– En lastbil ska ha kört in i en annan bakifrån tidigt i morse. Det är riktigt stora skador på båda lastbilarna men förarna har klarat sig utan större skador, säger Juha Luukkonen, jourhavande insatsledare på räddningstjänsten.

– Tydligen ligger en lastbil med 30 ton kycklingdelar över vajerräcket, säger Stephan Söderholm.

Öppnar vid lunchtid

Räddningstjänsten har tillfälligt fått leda om trafiken, och uppmanar trafikanter att välja väg 502 och 1840 till Trafikplats Skånes-Fagerhult och tvärtom i andra riktningen.

Vid 10-tiden meddelar Trafikverket att att stoppet är hävt och det är full framkomlighet i trafiken igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.