Vårdboendet Rosenhill har fått omfattande kritik av IVO Foto: SVT

Efter skandalen på Rosenhill – allt pekar mot slutet för Carlqvists övriga boenden

Publicerad

Bedömningen att ägaren Jerry Carlqvist inte är lämplig att driva vårdboende står fast. Det står klart efter att kammarrätten meddelat att de inte tänker pröva hans överklagan av ett tidigare beslut, skriver Smålandsposten.

Det var efter att grava missförhållanden avslöjats på vårdboendet Rosenhill i Rävemåla som inspektionen för vård och omsorg, IVO, valde att dra in tillstånden även för de tre övriga boenden som drivs inom samma koncern, Ting Invest.

Jerry Carlqvist som äger Ting Invest överklagade det beslutet till förvaltningsrätten men de gick på IVO:s linje och menar att Jerry Carlqvist borde ha agerat mot bristerna på Rosenhill i ett tidigare skede, och att han därför inte är lämplig som ansvarig för den här typen av verksamhet.

Carlqvist överklagade det beslutet till ytterligare en instans. Men nu har kammarrätten alltså meddelat att de inte kommer att ta upp ärendet och därmed står förvaltningsrättens bedömning fast.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är stökigt, smutsigt och ligger sprutor med uppdragna opiater när ambulanspersonalen kommer till boendet. Bilderna i inslaget är arrangerade. Foto: SVT

SVT Nyheter Småland har pratat med Jerry Carlqvist om det senaste beskedet, men han vill inte riktigt prata om vad det betyder för de boende.

– I det värsta får vi lägga ner det. Vi står i ett vägskäl nu men vi måste få någon vecka på oss att analysera läget, säger han till SVT Nyheter Småland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritiserat vårdboende i Tingsryd

Mer i ämnet