Cristopher Holmér och den aktuella situationen. Foto: Bildbyrån/SSLPlay

Efter innebandyattacken – ”Vill bespara allmänheten mitt ansikte”

Uppdaterad
Publicerad

I söndagens innebandymatch fick Växjö Vipers Cristopher Holmér ett brutalt slag med en klubba i ansiktet. Dagen efter vill han inte ställa upp på intervju och visa hur han ser ut.

– Jag vill bespara allmänheten det, säger han.

Videofilmer av matchen visar hur Pixbos Linus Henriksson höjer klubban och slår den rakt i Cristopher Holmérs ansikte.

– Det går så jävla fort. Jag skulle springa hem och ställer mig väl lite i hans springväg, sen kände jag bara en klubba i ansiktet.

Innebandyattacken i SSL

Gjorde han det med flit?

– Jag tror väl inte man kan få den kraften om det inte är medvetet. Men det får väl andra avgöra vad de tycker.

TV: Se det brutala överfallet

Diskussion under dagen

Men det var inte förrän efter slutsignalen ljudit som det gick upp för ledning och spelare i Växjö Vipers vad som egentligen hänt. Tränaren Niklas Nordén berättar:

– Jag följer spelet så jag har ingen aning om vad som händer. Och det kanske är tur det för då vet jag inte hur jag hade agerat. Därför blir det ingen jättegrej förrän vi ser det på filmen, säger Växjö Vipers tränare Niklas Nordén.

Växjö Vipers vet ännu inte hur de ska gå vidare.

– Vi försöker samla oss för att se hur vi ska agera. Vi får ha en diskussion under dagen. Och så inväntar vi agerande från Pixbo och från förbundet, att de ska vara på bettet. Vi får väl se vad det blir av detta, säger Niklas Nordén.

”En storm i ett vattenglas”

Cristopher Holmér själv har inte engagerat sig i hur klubben ska gå vidare, eller beslutat om han själv ska göra en polisanmälan.

– Jag har inte orkat tänka någonting på det. Men det är synd att det skulle bli så.

Pixbos ordförande Jan Inge Forsberg har uttalat sig till sajten ibnytt.se och säger att det känns som en storm i ett vattenglas.

– Om man ser sekvensen från den andra vinkeln så ser man ganska tydligt att han får en körare själv innan. Det är inte så att han springer och rappar till killen på något sätt. Det blir en reflex som träffar oturligt i ansiktet, säger han.

Detta har Niklas Nordén reagerat starkt på.

– Det är ledsamt och sorgligt att läsa att det var en olyckshändelse. Det gör en besviken. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Innebandyattacken i SSL

Mer i ämnet