Slarv med ekonomin – Växjö United utan hemmaplan

Publicerad

Obetalda fakturor sedan mer än två år tillbaka gör att Växjö United har blivit utestängda av Växjö kommun från att träna eller att spela match på hemmaplan. Och nu riskerar laget att missa hela säsongen.

Föreningen har sedan två år tillbaka obetalda fakturor på nästan 100 000 kronor för hyra av plan för träning och match. Nu har tålamodet tagit slut från Växjö kommun som har stängt ute Växjö United från att spela på hemmaplan. Jessica Råhlin är fritidschef på kommunen.

– Jag tycker att det är jättetråkigt att vi har hamnat i det här läget. Samtidigt måste vi sätta ned foten. När man inte följer överenskommelser som vi har gjort måste vi sätta ned foten. Säger Jessica Råhlin.

Osäkert om matchen blir av

Säsongens spelschema är redan klart och den första matchen som laget ska spela hemma är den 18 april. Just nu är det osäkert om den kan bli av. Tobias Tibell är tillförordnad tävlingschef på Svenska Fotbollförbundet.

– En grundförutsättning för att vara en del av Svenska Fotbollförbundets kärnverksamhet är att man kan ställa en hemmaarena till förfogande, och kan man inte göra det så har jag från min sida svårt att se hur man ska kunna delta i seriespel.

Kan finnas lösningar

Tiden krymper om man vill spela match den 18 april i Växjö. Det finns, enligt Jessica Råhlin, en liten öppning om föreningen betalar sina skulder innan dess.

–Det är klart att vi ska försöka att hitta lösningar. Sedan är det inte jätteenkelt eftersom alla träningstider redan är bokade på planerna. Om de kommer in med det vi har efterfrågat ska vi försöka att hitta en lösning.

SVT Nyheter Småland har vid upprepade tillfällen sökt ansvariga i Växjö United, men utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö United

Mer i ämnet