Växjö United har inte lämnat tillräckliga uppgifter till Växjö kommun för att få tillgång till arena. Foto: SVT

Växjö United har svarat kommunen – men betalar inte sina skulder

Publicerad

Efter många påstötningar från Växjö kommun har fotbollsklubben Växjö United nu inkommit med handlingar, men enligt kommunen är de inte tillräckliga för att laget ska kunna spela sin första hemmamatch den 18 april. 

Kommunen har tidigare stängt ute klubben från att träna och spela på kommunala fotbollsplaner på grund av obetalade fakturor. Nu är det bara två dagar kvar till Växjö United, som spelar i division 3-serien, ska spela sin första hemmamatch men det är fortfarande osäkert om den kan bli av. Obetalda fakturor på drygt 100 000 kronor gör att Växjö kommun inte tillåter dem att spela på sin hemmaplanen.

Inga uppgifter om ekonomin

Under fredagen skickade klubben in handlingar till kommunen, men inte med de uppgifter som efterfrågas.

I handlingarna framgår det inte hur klubben ska klara sin ekonomi. När SVT Nyheter Småland pratade med Jessica Råhlin, fritidschef på kommunen, under förra veckan gav hon en liten öppning. Om föreningen skulle betala sina skulder skulle de försöka ordna en plan till hemmamatchen. Men klubben har inte betalat några skulder och i handlingarna de har skickat in till kommunen finns inga uppgifter om hur de ska klara kostnaderna, varken de löpande utgifterna eller skulderna. 

I handlingarna till kommunen skriver klubben att de har blivit felaktiga beskyllda och att någon vill skada klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet