Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den gamla Ica-butiken i Loftahammar stängdes tidigare i somras på grund av hyreshöjningar som påverkade lönsamheten. Foto: SVT

Loftahammar får ny matbutik – kan öppna redan i höst

Uppdaterad
Publicerad

Ica-butiken i Loftahammar och den tidigare hyresvärden kunde i somras inte komma överens om hyreshöjningarna och därför tvingades matbutiken stänga i slutet på augusti. Nu uppger Ica att man förhandlat fram en ny lokal.

-  Det känns helt underbart, jag är sjukt lättad, säger handlaren Mattias Hultman.

Efter förhandlingar med hyresvärdar i området har nu situationen löst sig. En mindre lokal har kontrakterats och renoveringen startas omgående.

– Det blir en mindre lokal och därför totalt sett mindre kostnader, säger handlaren Mattias Hultman.

Enligt Ica-handlaren kommer den nya matbutiken slå upp portarna senast om tre månader. Tanken är, enligt Hultman, att de anställda ska fortsätta att sina anställningar i den nya butiken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör butikschefen Mattias Hultgren förklara i klippet varför butiken i Loftahammar måste stänga ner. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Det var hyreshöjningar på elva procent som tvingade matbutiken i Loftahammar att stänga tidigare i somras, då kostnaderna skulle öka och lönsamheten enligt Ica skulle bli för dålig. Då stod invånarna inför en resa på drygt två mil till närmsta matbutik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.