Först under onsdagen kunde polisens tekniker börja gå igenom resterna av det hus som brann ner utanför Timsfors i Markaryds kommun. Foto: Carl Carlert

Villabranden i Timsfors – ett barn har hittats i brandresterna

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kunde polisen inleda den tekniska undersökningen efter den kraftiga villabranden i Markaryds kommun tidigare i veckan. Under dagen fann polisens tekniker kroppen efter det barn som tidigare saknats i samband med branden.

En kvinna omkom i samband med branden och det barn som nu hittats i brandresterna har saknats efter branden. Anhöriga till det saknade barnet är underrättade. Polisen vill ännu inte gå ut med orsaken till branden.

– Vi tror oss veta vad branden beror på, men det är inget vi kan gå ut med i nuläget, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisen.

Markaryd

Säkra brandplatsen

Kriminaltekniker var på platsen redan på tisdagen tillsammans med räddningstjänsten för att säkra brandplatsen. Men först på onsdagen kunde sökandet av det försvunna barnet påbörjas.  

– I går rev man ner murstockar för att i dag komma åt platsen på ett säkert sätt för att kunna genomföra undersökningen, säger Marcus Gustavsson, gruppchef för polisens avdelning för grova brott i Växjö.

Under tiden brandplatsen varit oåtkomlig för polis har utredningen fokuserat på vittnesmål.

Ingen person misstänkt för brott

Polisen startade efter branden en förundersökning gällande grov mordbrand för att kunna utreda brandorsaken. Ingen person är än så länge misstänkt för brott.

KLIPP: Dagen efter branden saknades ännu barnet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna avled under måndagen efter en brand i Markaryds kommun. Tre personer fick lindriga skador. Under onsdagen hittades kroppen efter ett barn i resterna efter branden. Foto: Carl Carlert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markaryd

Mer i ämnet