Ekonomiklass framgångsrika i UF-företagande

Publicerad

På Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping finns en hel klass ekonomielever som har kommit en bra bit på väg mot att bli egna företagare och nu siktar på att bli framgångsrikaste ungföretagarna i landet.

I ett av klassrummen på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping lyser flitens lampa trots pågående sportlov. Här sitter fyra ekonomielever, som brutit ledigheten för att jobba med sina egna så kallade UF-företag med egna, riktiga affärsideer och produkter.

– Vårt företag erbjuder gratis mellanmål till ungdomar i Jönköping. Det hela finansieras genom ett samarbete med näringslivet, säger Gustav Sandberg.

– Vi erbjuder ett kombinerat plastgem och post-it lapp, säger Emma Fagerberg.

UF står för ung företagsamhet och det unika med ekonomieleverna på Erik Dahlbergsgymnasiet är att klassens samtliga nio UF-företag i år har gått vidare till nästa steg i den riksomfattande tävlingen om mest framgångsrika UF – företag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.