Oscarsgymnasiet i Oskarshamn Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Elev smittad i Oskarshamn – klass distansundervisas

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en klass får nu distansundervisning efter att en elev bekräftats smittad av coronaviruset i Oskarshamn. Under veckan har två klasser vid Hultsfreds gymnasium haft distansundervisning efter att två elever där bekräftats smittade.

Beskedet om att en elev vid Oskarsgymnasiet smittats av covid-19 kom på onsdagskvällen. Förvaltningschefen i kommunen och smittskyddsläkaren i regionen kom då överens om att införa distansundervisnig för den klass där eleven går.

Smittspårning pågår

Enligt ett pressmeddelande från kommunen ska eleven ha varit i skolan med symtom under en dag men ska då endast ha träffat ett mindre antal personer.

Berörd klass kommer att ha distansundervisning från och med idag, torsdag 27 augusti till den 4 september.

Enligt Region Kalmar län pågår smittspårning och regionen följer utvecklingen på skolan.

Elever smittade i Hultsfred

I måndags, den 24 augusti meddelade Hultsfreds kommun att fyra klasser vid Hultsfreds gymnasium distansundervisas efter att två elever där bekräftats smittade av covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.