Fyra klasser tvingas till distansundervisning på Hultsfreds gymnasium då två elever konstaterats smittade av covid-19. Foto: SVT

Smitta på Hultsfreds gymnasium – klasser återgår till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Fyra klasser på Hultsfreds gymnasium tvingas återigen till distansundervisning. Anledningen är att två elever testat positivt för covid-19.

De två eleverna fick sina positiva provsvar i fredags. Därefter togs beslutet att fyra klasser, två från ekonomiprogrammet, och två från det estetiska programmet, ska återgå till distansundervisning.

Beslutet att bedriva distansundervisning gäller från och med idag och en vecka framåt. Sedan kommer man utvärdera läget.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Vi har kommit överens om detta i samråd med smittskyddet i region Kalmar, säger barn- och utbildningschefen i Hultsfred Martin Snickars.

Någon generell återgång till distansundervisning är i nuläget inte aktuell, men om det blir fler bekräftade fall kan det komma att omvärderas enligt Martin Snickars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet