Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Alicia Lund, Miranda Ulmborg, Alva Ahlström och Gustav Bröms som går på Lindsdalsskolan tycker att det känns bra att kunna hjälpa till. Foto: Farhad Khalili /SVT

Elevernas pantburkar går till fika för IVA-personalen

Uppdaterad
Publicerad

Lindsdalsskolorna har startat en insamling av pantburkar för att alla eleverna på skolan ska kunna vara med och göra en insats för vårdpersonalen som sliter hårt på sjukhuset.

Det var skolsköterskan Gunilla Alm som kläckte idén om att samla pant. 

– Det är många som sliter tungt och inte mår så bra i dessa tider. Jag ville hitta lite glädjeämnen i det och stötta dem som har det tufft, säger Gunilla Alm.

Eftersom skolans verksamhet inte får kosta någonting kom Gunilla Alm på att om alla barn på skolan tar med sig en pantburk skulle det bli 1050 kronor.

Hon frågade livsmedelsaffären om de kunde tänka sig att bidra lika mycket. Då skulle det bli en summa som det gick att göra något för.

Många vill vara med och bidra

Insamlingen kommer att ske under nästa vecka men redan nu är intresset stort.

– Att det skulle bli en sådan genomslagskraft hade vi inte räknat med. Barn. personal och föräldrar är bara positiva så det kommer nog att bli rätt mycket mer än det vi räknade från början.

I första skedet kommer de gå till personalen som jobbar med covidpatienterna på sjukhuset i Kalmar.

– De hjälper svårt sjuka som inte har sina anhöriga med sig och de jobbar i varm skyddsutrustning. De är värda en extra uppmuntran från alla oss andra.

Leverans till sjukhuset

Planen är att pengarna ska användas till att köpa in bubbelvatten, frukt med skal och godis med papper. På fredag ska allt levereras till sjukhuset.

Andra skolor får gärna kopiera idén, säger Gunilla Alm.

Alicia Lund och Miranda Ulmborg som går i åttan på Lindsdalsskolan tycker att det känns bra att kunna bidra.

– Vårdpersonalen offrar i princip sina liv varje dag för att hjälpa andra. Det känns fint att kunna hjälpa och visa att man bryr sig, säger Miranda Ulmborg.

Skolsköterskan Gunilla Alm är initiativtagare till insamlingen av pantburkar som ska ge lite extra uppmuntran till personalen på sjukhuset. Foto: Farhad Khalil/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet