Foto: privat

Eliot fick träffa Kronprinsessan ”Vi är snart bästa vänner”

Publicerad

Elever från Skansenskolan på Öland fick bland annat skjuta pilbåge vid Eketorps fornborg tillsammans med kronprinsessan Victoria. Och Eliot Bacaj passade på att ta en selfie med henne.”Hon är riktigt trevlig”, säger han,

– Ja vi har pratat massor alltså, vi är snart bästa vänner, säger Eliot Bacaj som går i årskurs nio på Skansenskolan i Mörbylånga kommun på Öland.

Vad har ni pratat om?

– Om allt alltså. Om skolgången och om skördefesten, den tycker hon är jättebra.

Hur upplever du henne?

– Hon är riktigt trevlig och härlig faktiskt och har pratat jättemycket med oss alla om allt, säger Eliot Bacaj.

– Hon har verkligen tagit sig tid och pratat mycket med både elever och andra. Många nyfikna har kommit fram och vi har haft ett 40- 50-tal personer som vandrat med oss, säger Christina Karlberg länsstyrelsens kommunikationschef.

Smaka på lokalproducerad mat

Bland annat fick Kronprinsessan besöka Eketorps fornborg, Gräsgårds hamn och Ås kyrka i Ottenby. Victoria fick också smaka av en buffé från de lokala odlingarna.

– Vi har visat vad odlingslandskapet har producerat och hon tyckte att det var jättegott. Hon har aldrig varit på södra Öland innan och nu kommer hon vid den bästa årstiden och bästa vädret och hon är lyrisk när hon ser omgivningarna här, säger Christina Karlberg.

Kronprinsessan var också nyfiken på vattenbristens påverkan på Öland.

– Vi har berättat hur vi jobbade med vattenbristen 2016 och nu hur vi ska jobba för att det inte ska hända igen, säger Christina Karlberg.

– Vi har skjutit pilbåge ihop vid Eketorps fornborg och ska väl vara här ett par timmar till så jag missar min träning men det är det värt, säger Eliot Bacaj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.