Tafsare på elsparkcykel ofredar kvinnor – Växjöpolisen vill ha tips

Uppdaterad
Publicerad

En man som åker på elsparkcykel ska under en månads tid ha sexuellt ofredat kvinnor i Växjö genom att tafsa dem på rumpan. Nu vill polisen ha tips från allmänheten för att hitta gärningsmannen.

Brotten ska ha inträffat i trakterna runt sjön Trummen i centrala Växjö och utförts av en man under 20 år.

Mannen ska vara klädd i mörka kläder. Han åker på en elsparkcykel och smäller till kvinnor på rumpan när de motionerar eller promenerar. Efter att han ofredat kvinnorna lämnar han snabbt platsen.

– Elsparkcyklarna går ju rätt snabbt så flera kvinnor har fått rejäla smällar på rumpan. Vissa har fått ordentliga blåmärken, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Den första polisanmälningen gjordes 20 juli och därefter har elva kvinnor drabbats och polisanmält mannen. Brotten ska ha inträffat både dagtid och kvällstid.

Spanat utan framgång

Den senaste händelsen inträffade under torsdagskvällen 12 augusti.

– Vi har varit och spanat på platsen. Men vi har inte hittat honom. Ibland kan det gå flera dagar mellan brotten. Det finns ingen röd tråd för att hitta honom, säger Robert Loeffel.

Nu vill polisen ha tips från kvinnor som varit utsatta för liknande brott och från personer som kan ha gjort observationer eller vet vem gärningsmannen är.

– Vi tror att det finns fler personer som utsatts som sitter på bra information, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.