Familj rånades i Rottne – två män gripna och anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen greps och anhölls en man misstänkt för inblandning i rånet hos en familj Rottne utanför Växjö natten till måndagen. På tisdagen greps ytterligare en man misstänkt för rånet.

Båda männen, som är i 35-årsåldern  respektive 25-årsåldern, är misstänkta för grovt rån. Den yngre mannen kunde gripas på tisdagen, ungefär ett dygn efter att den första misstänkte mannen gripits.

– Han blev efterlyst och anhållen i sin frånvaro, och sen letade vi efter honom. Det är bekanta namn för oss, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Växjö

Söker ännu fler misstänkta

Men polisens jakt på rånarna slutar inte där. Polisen söker efter fler misstänkta gärningsmän. Vid rånet deltog ett flertal maskerade personer:

– Vi har inte preciserat hur många det är, det är flera gärningsmän, säger Robert Loeffel.

Rånades mitt i natten

Det var natten mellan söndagen och måndagen som maskerade personer trängde sig in hos en familj bestående av två vuxna och två barn under 18 år och rånade dem på hemelektronik i deras bostad utanför Rottne.

Mannen i familjen hamnade i slagsmål med rånarna och skadades av någon form av vasst föremål. Han fördes till sjukhus men ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet