Centrallasarettet i Växjö. Foto: Danijel Ivic/SVT

Båda lärarna fortfarande kvar på sjukhus efter misshandeln

Uppdaterad
Publicerad

Båda de lärare som under onsdagen misshandlades svårt av en elev på en skola i Alvesta kommun är kvar på sjukhuset under torsdagen. Det bekräftar Region Kronoberg.

Två lärare fick föras med ambulans till sjukhus efter misshandeln, som inträffade på en skola i Alvesta.

Lärarna, två kvinnor som båda är i 60-årsåldern, var under torsdagen fortfarande kvar på sjukhuset för observation respektive för vidare undersökning.

Alvesta

Pojken greps inte

Enligt uppgift till SVT greps aldrig den misstänkte 15-åringen efter misshandeln, som enligt polisens bedömning betecknas som grov. Något som bekräftas av polisen.

– Nej det gjorde han inte. Det var, efter beslut av förundersökningsledaren, inte aktuellt med ett frihetsberövande, med anledning av omständigheterna i ärendet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Pojken ska ha identifierats på plats och sedan överlämnats till vårdnadshavare.

Utbildningsförvaltningens chef i Alvesta Carsten Wulf vill inte kommentera vilka åtgärder som vidtagits efter händelsen, eller om pojken blivit avstängd.

– Rent generellt kan man säga att om man utsätter personal och andra elever för hot och våld så vidtar vi alltid åtgärder, säger han.

Anmält till Arbetsmiljöverket

Misshandeln ska inte ha bevittnats av några elever. Skolan ska nu utreda vad som ledde fram till händelsen, och en anmälan om arbetsplatsolycka är gjord till Arbetsmiljöverket.

– Framför allt är det viktiga i nuläget att vi fokuserar och tar hand om den personal som utsätts. Sen ska vi naturligtvis se över vad vi gjort före, under och efter den här arbetsplatsolyckan, för att se om vi kan bli bättre, säger Carsten Wulf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alvesta

Mer i ämnet