Lars Lindberg driver Projects abroads Sverigekontor.

”En del aktörer kommer att slås ut”

Publicerad

Bolag som säljer volontärresor tror på förändringar kommande åren.

Lars Lindberg som driver Projects abroads Sverigekontor tror att de som han beskriver som oseriösa aktörer kommer att slås ut kommande åren. Han själv hävdar att de volontärresor han säljer är både etiska och har positiv verkan i utvecklingsländerna. Men Lars Lindberg anser att det finns resebolag som oetiskt nyttjar ordet volontär som säljargument .

– När det egentligen bara kanske handlar om en spännande resa som du gör, så säljer man in det med att du är volontär. Frågan är hur mycket nytta man gör på en del av de där ställena, säger Lars Lindberg som menar att ordet ”volontär” är bra ur försäljningshänseende.

– En del aktörer kommer med stor sannolikhet slås ut och andra växa sig större som visar sig vara seriösa och verkligen betyda något för dem som åker iväg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smålandsnytt i Rumänien

Mer i ämnet