Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Var barnen som skulle gått i skola här, i den nedbrunna delen av Prästängsskolan i Alvesta, ska ta vägen i höst är fortfarande inte löst. Foto: Ricardo Garcia/SVT

En månad till skolstart – fortfarande oklart var 150 elever på Prästängsskolan ska gå

Publicerad

En vecka efter branden som totalförstörde delar av Prästängsskolan i Alvesta och med bara en månad kvar till skolstart är det fortfarande oklart vart de 150 elever vars undervisningslokaler brunnit upp och rök- och fuktskadats ska ta vägen.

Vid lunchtid tisdagen den 11 juli gick brandlarmet på Prästängsskolan i Alvesta. När räddningstjänsten kom såg de rök från taket. Delar av lågtadiet totalförstördes, en byggnad fick grävas av för att förhindra branden från att sprida sig och förskolans lokaler rök- och vattenskadades. Två barn under 15 år misstänks ha anlagt branden.

Inför skolstarten om en månad saknar nu 150 elever lokaler och trots att ubildningschefen i Alvesta kommun, Marit Persson, brutit sin semester och suttit i långa möten för att lösa situationen är det fortfarande oklart vart barnen ska ta vägen efter sommarlovet. I ett mejl till SVT skriver hon att de jobbar på och förhandlar om en lösning, men att den inte kommer kunna presenteras förrän i slutet av nästa vecka.

Se hur långt uppröjningsarbetet kommit i klippet ovan!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.