Kabelgrävningen på Öland blev mycket mer omfattande än vad som var godkänt. Foto: privat

Eon ser allvarligt på den polisanmälda kabelgrävningen

Publicerad

Det var i början av december som Länsstyrelsen i Kalmar gjorde en polisanmälan mot Eon, för ett misstänkt miljöbrott i samband med en kabelgrävning i ett naturreservat på Öland.

Grävningen genom naturreservatet gjordes inte på det sätt som länsstyrelsen meddelat att den skulle ske. Och som en följd av det kan stora skador på den unika växtligheten ha uppstått.

Nu har Eon tagit del av den polisanmälan som gjordes och svarar genom sin presschef Filip Annas att företaget kommer att tillsätta en utredning tillsammans med den entreprenör som utfört arbetet för att undersöka vad som kan ha gått fel.

– Vi ser allvarligt på uppgifterna, säger Filip Annas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett område i naturreservatet på Gårdby Sandhed har enligt Länsstyrelsen i Kalmar skadats allvarligt efter att en kabel grävts ner på ett sätt som Länsstyrelsen anser kan ha gjort stora skador på unik växtlighet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer