Frida Östberg är imponerad av Växjö DFF:s framfart Foto: TT Bild

Experten om Växjö DFF: ”Härligt osvenska”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö DFF är klara för allsvenskan nästa säsong. Och man har tagit sig dit på ett imponerande sätt. ”Vilken prestation och med sådan marginal så tidigt, bara att gratulera”.

LÄS OCKSÅ: ”Vi ska inte bli något köpelag”

Trots att fem omgångar kvarstår av Elitettan så är Växjö DFF redan klara för uppflyttning till Allsvenskan. Att laget varit så överlägset under säsongen är något som imponerar på SVT:s fotbollsexpert Frida Östberg.

– Det är ju väldigt ovanligt att ett lag blir klara så tidigt, men det kommer av kontinuitet och en bra organisation, säger hon.

”Härligt osvenska”

Frida Östberg tror att framgångarna kommer av att laget har arbetat med en långsiktig och tydlig målsättning med människor som tror på och vill samma sak. Hon gillar också klubbens kaxiga attityd då Växjö DFF har ett uttalat mål att spela i Champions League redan 2020.

– Jag tycker det är härligt att vara osvensk och sätta ribban högt. Men då är det ju också upp till bevis. Det är inte bara att kliva in och ta sig till Champions League. Det är mycket hårt arbete och man behöver vara proffs 24 timmar om dygnet. Det är en tuff utmaning, men jag gillar folk som vågar sticka ut hakan.

Måste axla ansvaret

Ett stort ansvar vilar nu på de spelare som varit länge i klubben och som ska fungera som klubbens kulturbärare.

– Jag är av den tron att det är viktigt att man har en kärna som har ett hjärta som slår för klubben. Det är lättare att skola in tre eller fyra spelare än att byta ut för många. Sen ställs det högre krav på spelarna som varit med och det måste man kunna axla, säger Frida Östberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö DFF klara för Allsvenskan

Mer i ämnet