Genrebild. Foto: TT

Fågelkupp i Virserum – 50 kanariefåglar stulna vid inbrott

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen upptäcktes en ovanlig stöld i en bostad i Virserum. När villaägarna kom hem saknades deras 50 kanariefåglar till ett sammanlagt värde av över 70 000 kronor.

En eller flera gärningsmän har, enligt polisen, tagit sig in genom en olåst altandörr när de som bor i villan var ute. Tjuvarna ska ha brutit sig in i villan någon gång mellan 8:20 och 11:20 på torsdagsförmiddagen.

– Inget annat än fåglarna och en bur saknas. Gärningsmännen har inte stökat till eller liknande, säger Robert Loeffel, presstalesman för polisen i region Syd.

Hultsfred

Skulle säljas

Det sammanlagda värdet på alla 50 kanariefåglar beräknas uppgå till strax över 70 000 kronor.

– En del av fåglarna låg ute till försäljning på internet innan händelsen, vilket kan vara en förklaring till hur gärningsmannen eller gärningsmännen hittade adressen. Just nu är vi intresserade av tips från allmänheten och har en del uppgifter vi kommer att jobba vidare med, säger Robert Loeffel.

Ovanlig stöld

Robert Loeffel berättar att det är mycket ovanligt att djur stjäls på det här sättet.

– Det händer att ett djur stjäls till exempel utanför en mataffär, men det är mycket ovanligt med en stöld där så många djur är inblandade, säger han.

Polisen har säkrat vissa spår och ytterligare teknisk undersökning kommer att göras under fredagen. Brottsrubriceringen är grov stöld, och i nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfred

Mer i ämnet