Fagrabäckskolan är först ut i med läxhjälp från Stiftelsen Läxhjälpen där universitetsstudenter ska hjälpa högstadieelever nå högre gymnasiebehörighet. Foto: Privat/ Jan-Eric Lundberg/SVT

Fagrabäckskolan välkomnar nationella läxhjälpare – vill öka gymnasiebehörigheten

Publicerad

Stiftelsen Läxhjälpen startar i höst upp sin verksamhet på Fagrabäckskolan i Växjö. Organisationen använder sig av universitetsstudenter som agerar läxhjälp vid två tillfällen i veckan och det slutliga målet är att höja elevernas gymnasiebehörighet.

I höst blir Fagrabäckskolan först ut i Växjö att samarbeta med stiftelsen Läxhjälpen. Organisationen verkar i hela landet och Läxhjälpens regionchef syd berättar att Växjö är en välkomnat tillskott.

– Det är jättekul att få starta upp i en större stad med ett stort universitet där vi har goda chanser för rekrytering av läxpersonal. Fagrabäckskolan ligger dessutom bra geografiskt i anslutning till Linnéuniversitet, säger Greta Gipper, regionchef syd Läxhjälpen.

Från och med nästa vecka kommer elever på Fagrabäckskolan erbjudas gratis läxhjälp på tisdagar och torsdagar. ”Läxhjälparna” ska rekryteras i veckan och utgörs av universitetsstudenter från Linnéuniversitetet. Att just Fagrabäckskolan blev först ut i Växjö var ett medvetet beslut.

– Stiftelsen Läxhjälpen samarbetar framförallt med skolor med gymnasiebehörighet under rikssnittet och Fagrabäckskolan är en av dem. Vi har haft en bra kommunikation med skolan och i tisdags hade vi första prova-på-träffen, säger Greta Gipper, regionchef syd Läxhjälpen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.