Med brist på fängelseplatser i hela landet tvingas fängelset i Kalmar skapa fler – med hjälp av våningssängar i fem celler. Foto: TT

Fler fängelseplatser behövs i Kalmar – ställer in våningssängar

Publicerad

Från och med den 15 april måste anstalten i Kalmar se till att det finns ytterligare fem fängelseplatser tillgängliga. Det har man löst med att ställa in våningssängar i fem av cellerna, rapporterar P4 Kalmar.

– Vi behöver platserna helt enkelt. Vi har ett enormt tryck inte bara på anstaltsplatser utan också platser på häktet, säger Hans Lagerlöf, anstaltschef i Kalmar till P4 Kalmar.

Totalt har anstalten 60 platser, och de fem extra ska endast användas vid behov. Men behovet finns redan, menar Hans Lagerlöf.

Just nu utreder anstalten vilka interner som man kan placera tillsammans i en cell. Man kommer också att anställa mer personal då det innebär en ökad risk vid öppning och stängning av cellerna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här kan Kalmars nya storfängelse hamna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet