Foto: Castellum/SVT

Fastighetsägaren: ”Jag tackar högre makter”

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsägaren Jenny Rungegård vill inte spekulera i varför eller hur takraset kunde inträffa, utan inväntar byggföretaget Skanskas utredning av händelsen.

Det var under lunchtid i söndags som innerdelen av ett skärmtak på World trade Center i Växjö rasade ner. Tungt virke i ek föll ner över bland annat en uteservering till ett café som finns i byggnaden.

Ingen skadades i samband med takraset men fastighetsägaren Castellum ser allvarligt på det som inträffat.

Takras på World Trade Center

– Jag blev kontaktad av Skanska omedelbart efter händelsen och det kändes så klart inte bra. Jag är på semester nu men önskar att jag varit på plats i det här läget. Samtidigt vet jag att de gör allt de kan för att ta hand om situationen, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum i Växjö.

Inväntar utredning

Under dagen har Castellum fört dialog med Skanska som är ansvarig för byggandet av fastigheterna. Jenny Rungegård vill inte spekulera i varför taket kan ha rasat utan inväntar byggföretagets utredning.

– Jag har stort förtroende för Skanska. Vi kommer att ha en tät dialog med dem och invänta utredningen. Sen när vi vet mer får vi ta det därifrån, säger Jenny Rungegård.

”Bara att tacka högra makter”

När bjälkarna släppte från taket och föll ned mot marken var caféet semesterstängt.

– Vi är naturligtvis medvetna om vad som hade kunnat hända. Det är bara att tacka högra makter för att det var stängt i huset och att ingen befann sig under taket när det hände, säger Jenny Rungegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Takras på World Trade Center

Mer i ämnet