Foto: Skanska/SVT

Efter raset: Skanska har påbörjat en utredning

Publicerad

Byggherren Skanska var på plats några timmar efter raset för att besiktiga skadan vid World Trade Center i Växjö Nu har företaget inlett en utredning av händelsen.

– Det första vi gjorde var att besiktiga området för att se om det fanns takdelar kvar som behövde tas bort. Vi spärrade även av andra delar av fastigheten för att se till att det inte fanns några ytterligare risker, säger Edvard Lind som är presschef på Skanska.

Enligt uppgifter ska det finnas ytterligare ett tak på en annan del av fastigheten som liknar det som rasade i söndags.

– Men det är av en annan konstruktion så vi har plockat bort avspärrningen nu, vi ser inte någon risk att något liknande ska hända igen, säger Edvard Lind.

Ska utreda händelsen

Enligt Skanskas presschef kommer byggföretaget nu att inleda en utredning för att hitta orsaken till takraset.

– Även om det kan verka enkelt är det många parter som är inblandade och behöver kontaktas. Det kan röra sig om ett konstruktionsfel, materialfel eller utförandefel. Vi behöver gå igenom alla punkter för att klargöra vad som gått fel.

Kan du säga någonting om hur lång tid den här utredningen kommer att ta?

Sådant är väldigt svårt att sia om, men i och med att det är semestertider gissar jag att vi blir klara någon gång i augusti, säger Edvard Lind.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Takras på World Trade Center

Mer i ämnet