It-attacken mot Kalmar kommun gör nu att det blir problem när löner till anställda ska betalas ut. Löner kommer att betalas ut men de kommer att vara baserade på tidigare månader. Foto: TT

Kalmar kommun tvingas betala ut felaktiga löner efter it-attacken

Uppdaterad
Publicerad

Efter it-attacken mot Kalmar kommun har man ännu inte full tillgång till lönesystemet. Lönerna för februari månad kommer därför baseras på tidigare löner.

– Vi förstår att det här skapar oro, säger HR-direktören Maria Holgersson.

IT-attackens effekter påverkar fortsatt Kalmar kommuns verksamhet – på olika sätt.

En av följderna är att kommunen ännu inte har full tillgång till lönesystemet. Det gör att lönerna som delas ut för februari månad inte kommer att vara helt rätt. Lönerna kommer istället baseras på tidigare utbetalda löner.

Rysk it-attack mot Kalmar kommun

– Vi förstår att det här skapar mycket oro och frustration, och en hel del extraarbete för både chefer och för våra lönehandläggare, säger Maria Holgersson, HR-direktör, i ett pressmeddelande.

”Alla kommer få lön”

För nyanställda kräver det extra hantering. Just nu pågår ett arbete för att samla in all nödvändig information för att alla ska få lön.

– Vårt gemensamma huvudfokus och mål är att alla får ut en lön och det kommer alla att få, säger Maria Holgersson, HR-direktör i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rysk it-attack mot Kalmar kommun

Mer i ämnet