Festival med lust, kärlek och sex

Publicerad

Sexualitet, intimitet och närhet är vad det handlar om på Wikegårds Camping på Norra Öland i närheten av Löttorp.

Här finns tält med olika kurser och campingområdet har invaderats av ett par hundra intresserade. Många går omkring nakna och ser bekväma ut. Deltagarna kommer från sju olika länder och föreläsningarna och kurserna som bland annat handlar om att tillit, sätta gränser och hitta sin egen sexualitet hålls i tre stora tält som satts upp.

Festivalen pågår under femdagar och startade i måndags. När Smålandsnytt är på besök passar paret Lisa och David på att gifta sig. Ett annorlunda bröllop i en slags egenpåhittad fornnordisk tradition i Lustens och Kärlekens tecken. Samtidigt som bröllopet pågår hörs sexuella ljud från tälten och på gräsmatta en bit bort pågår en mycket intim repmassage.

– Vi är inga sexmänniskor som knullar i högar och så. Men det är inte det det handlar om. Sexualiteten är en väg till livet och närhet. säger festivalarrangören Charlotte Rudenstam.

Sexsibilityfestivalen har arrangerats fyra gånger tidigare, då i Norrköping. Nu ville arrangörerna flytta till Öland för att nå fler besökare från södra Sverige

Deltagarna är mellan nitton och sjuttio år gamla. Många av dom som kommit hit för att utveckla sin sexualitet vill vara anonyma. 

– Som jag ser känner många människor skuld och skam och vågar inte så mycket, men här får man tillfälle att expandera och känna livet i sig,  säger Charlotte Rudenstam.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer