Foto: SVT

Coronaavdelning fullbelagd i Älmhult: ”Ansträngt läge för personalen”

Uppdaterad
Publicerad

Antalet smittade i Älmhult har ökat kraftigt de senaste dagarna och kommunens coronaavdelningen är tidvis fullbelagd. Nu flyttas personal från olika avdelningar för att ta hand om de nya coronapatienterna.

Nicklagårdens särskilda coronaavdelning öppnades igen för tre veckor sedan efter att ha varit stängd sedan i våras. Men platserna räcker inte till.

– Vi har många som är sjuka så det är hårt tryck på avdelningen, säger Jenny Smedberg, socialchef Älmhult kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Patienter flyttas

Den senaste veckan har antalet smittade ökat från 199 till 282 i Älmhult, enligt siffror från Region Kronberg. Nicklagårdens särskilda coronaavdelning är fullbelagd, och nya patienter flyttas nu till andra avdelningar.

– Alla 12 platserna är upptagna och vi flyttar personal från andra avdelningar för att täcka in på andra platser. Vi har sjuka medarbetare också och läget är ansträngt. Men vi får det att fungera, säger Jenny Smedberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet