Flest nya sommarplatser i hela landet erbjuder Linnéuniversitetet, omkring 1000 stycken. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

1 000 nya sommarplatser på LNU – flest i hela landet

Uppdaterad
Publicerad

För att hjälpa dem som har blivit av med sina jobb efter coronavirusets utbrott så erbjuder nu landets lärosäten extra utbildningsplatser. Och flest nya studieplatser erbjuder man på Linnéuniversitetet med 1 000 nya platser nu i sommar

Regeringen inrättar 6 000 nya studieplatser på landets universitet och högskolor i sommar. Det här är en följd av att allt fler har blivit permitterade och uppsagda från sina jobb efter coronavirusets utbrott. Niklas Ammert är vice rektor för utbildningsfrågor på Linnéuniversitetet och han är glad över att kunna erbjuda fler studieplatser nu i sommar.

Utgångsläget ser bra ut

– Vi har ett ganska stort utbud av sommarkurser och vi har ganska många nätbaserade sommarkurser så vi har ett väldigt bra utgångsläge.

Linnéuniversitetet hoppas på det här viset kunna dra sitt strå till stacken för att kanske kunna underlätta för dem som har blivit arbetslösa på grund av corona.

– Jag tycker att det är nödvändigt att vi som lärosäte och myndighet är med och tar vårt ansvar och det här är precis sådant vi kan göra.

I huvudsak skall de här nya utbildningsplatserna användas till att utöka de befintliga sommarkurserna på universitetet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.