Hushållningssällskapet har fått tacka nej till flera personer eftersom anmälningarna till kursen varit så många.
– Krögare här på Öland har frågat efter lokalproducerat kaninkött, men det finns inte så mycket lokalproducerat här, säger Jan-Owe Nilsson platschef på Hushållningssällskapet i Torslunda på Öland.
På onsdagen ska Hushållningssällskapet i Kalmar hålla föredrag om uppfödning av kaniner. Intresset är stort och platserna räcker inte till.
– Jag har fått säga nej till folk som vill komma, säger Jan-Owe Nilsson.
Jan-Owe Nilsson tror att det ökade intresset för kaninkött beror på flera faktorer.
Vanligare i Europa
– Det är ett spännande alternativ och många kanske ser det som en extra försörjningsmöjlighet. Kaniner förökar sig snabbt och äter gräs vilket gör det klimatsmart och kostnadseffektivt. Men det ökade intresset kan också bero på att invandrare är mer vana att äta kaninkött, säger han.
Enligt Jan-Owe Nilsson föds det i Spanien upp 57 miljoner kaniner per år, i Frankrike närmare 40 miljoner.
– Men här i Sverige har vi ingen tradition av att äta kanin. Det finns bara några stycken uppfödare i landet. Kaniner är ju gulliga, därför kan intresset ha varit svalt tidigare, avslutar Jan-Owe Nilsson.