Blixthalka slog till i Kalmar län – flera olyckor på E22

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagens eftermiddag och kväll har flera olyckor inträffat på E22 i Kalmar län. Orsaken ska vara blixthalka och trafikanter uppmanas ta det försiktigt på vägarna. 

När de blöta vägarna kyldes ner på lördagseftermiddagen började trafiklarmen rassla in från E22.

Trygghets- och larmcentralen varnade för blixthalka på vägarna i länet under lördagen och uppmanade trafikanter att ta det försiktigt. Även Trafikverket varnade och klassade långa sträckor av E22 som rött, vilket betyder att väglaget anses som mycket besvärligt.

Ännu finns inga rapporter om att någon skadats allvarligt under lördagens olyckor. Trafikverket satte under kvällen in halkbekämpning på vägarna.

Läget under kvällen

Två bilar krockade söder på E22 söder om Gladhammar strax efter 20 på lördagskvällen. Vägen var till en början helt avstängd men kunde öppnas helt strax efter 22.

Runt klockan sex på lördagskvällen larmades om en krock med fyra bilar på E22 söder om Lindsdal. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen, samt bärgare. Vägen var delvis avstängd ett par timmar men är öppen igen.

En kort tid efter olyckan vid Lindsdal kom larm om singelolycka på E22 norr om Söderåkra i riktning norrut. Det rådde under en tid begränsad framkomlighet i körfältet.

Fler olyckor under eftermiddagen

Tidigare under lördagseftermiddagen, strax innan 17, inträffade en singelolycka på E22 vid trafikplats Kalmar C. Då körde en personbil in i mitträcket, i norrgående riktning. Vägen stängdes tillfälligt av under olycksarbetet.

Närmre halv sex kom ännu ett larm om singelolycka på E22, denna gång vid Oskarshamn, i norrgående riktning. Körfältet var avstängt fram till 20 på lördagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer