Större skogsbrand bekämpad i Markaryd

Publicerad

Branden vid Ingershult utanför Traryd i Markaryds kommun har bedömts som stor men är nu inringad och under kontroll. Räddningstjänsten kommer under natten att bevaka platsen.

Räddningstjänst från fem stationer har deltagit i släckningsarbetet i trakterna kring Ingershult norr om Traryd i Markaryds kommun.

– Det är en ganska stor skogsbrand. Det brinner i gräs och skog och det är en jädra vind här så vi har den inte under kontroll, säger Niklas Henningssson insatsledare vid 13-tiden.

En omfattande brand bekämpas utanför Traryd. Foto: SVT

Brandflyg och helikopter kallades in till området för att vattenbomba skogsbranden, men det bedömdes sedan att de inte behövdes så de återkallades innan de ens kommit till platsen uppger räddningstjänsten.

Larmet kom in till räddningstjänsten 11:43 och vid 14-tiden var det fortfarande oklart hur omfattande den var. Men under eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

Räddningstjänsten uppgav att det till en början var fara för hus i närheten men att de har lyckades hålla elden därifrån. En äldre person har andats in rök och fått uppsöka vård.

Flera personer har också ringt till räddningstjänsten och larmat om en brand sydost om Markaryd, men enligt räddningstjänsten är det rök från en brand i en mosse i Hästveda.

Vid 21-tiden på tisdagskvällen meddelade räddningstjänsten att de kommer att finnas kvar under natten för att bevaka platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Markaryd

Mer i ämnet