Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera bränder i natt utanför Fliseryd

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördag har det brunnit på tre olika platser utanför Fliseryd. Räddningstjänsten kan inte se några naturliga orsaker till bränderna.

Larmet om den första branden kom vid 02.30-tiden.

– När polispatrullen kom dit såg de först en mindre markbrand. Men det var lite för mycket rök för att bara komma från den branden, och några kilometer därifrån upptäcktes ytterligare två bränder, säger Sabine Hedlund, inre befäl på räddningstjänsten.

Bränderna i Högsby

Den första branden var cirka 50 gånger 50 meter stor. En timme senare upptäcktes en större brand som täckte en yta på 200 gånger 250 meter. Den tredje branden upptäcktes en halvtimme senare och var 20 gånger 20 meter stor.

Släckning pågick till morgonen

– De två mindre bränderna avslutades ganska snabbt och lämnades över till markägaren efter att man hade lagt på vatten. Den större branden avslutades vid åttatiden.

Samtliga bränder inträffade längs vägen mot Sibbetorp.

– Vi har inte sett några naturliga orsaker på plats till bränderna, säger Sabine Hedlund.

Både nattens bränder och de som inträffade i Högsby under fredagen utreds av polisen som misstänkt grov mordbrand.

– Vi kan inte utesluta att det finns ett samband mellan bränderna. Ingen är gripen och vi har ingen misstänkt, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Högsby

Mer i ämnet