Flera tonåringar misshandlade under helgen – 35-åring anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Tre separata fall av misstänkt grov misshandel mot tonåringar har rapporterats till polisen i Växjö under lördagskvällen och natten. I Alvesta blev två tonåringar attackerade med gymutrustning.

Händelsen i Alvesta skedde vid halv åtta-tiden på lördagskvällen. Två tonåringar ska ha blivit attackerade av en 35-årig man på ett gym.

Gymutrustning som tillhygge

Mannen är nu anhållen misstänkt för bland annat grov misshandel.

– Det var en konflikt på gymmet. Någon form av gymutrustning användes som tillhygge, säger Mattias Svensson, inre befäl i Växjö.

Senare på kvällen skulle en 18-åring gå mellan ett bråk på en fest i Växjö. Då blev han slagen med en flaska i huvudet och fick sedan motta sparkar och slag när han låg på marken, enligt polisrapporten.

– Ingen är gripen men det finns uppgifter att gå vidare på här, säger Mattias Svensson.

Överfallen

Under natten blev ytterligare en 18-åring på väg hem från en fest överfallen av fyra till sex gärningsmän. Han blev misshandlad med sparkar och slag. Ingen är gripen.

Är det vanligt att ni får in tre anmälningar om grov misshandel mot tonåringar på en kväll?

– Det är inte en vanlig helg, men händer då och då. Men visst det sticker ut en del, säger Mattias Svensson, inre befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.