Foto: Carl Carlert

Flera lägenheter förstördes i brand

Uppdaterad
Publicerad

Fyra lägenheter förstördes vid en brand i Braås utanför Växjö på torsdagskvällen.

Branden startade troligtvis i köket i en av lägenheterna och SOS fick larmet vid 21:30-tiden på torsdagskvällen.

– Branden spred sig snabbt till vinden och andra lägenheter, det var en svår brand, säger räddningsledare Fredrik Bengtsson under fredagsmorgonen.

Växjö

I flerfamiljshuset finns enligt räddningstjänsten 7 lägenheter och fyra av dem har kraftiga rökskador, tre är rök- och vattenskadade.

Foto: Carl Carlert

Räddningstjänsten har haft fyra styrkor på plats under kvällen och natten och på fredagsmorgonen är fortfarande personal på plats då det brinner i taket som rasat in. Senare under fredagsmorgonen avslutade räddningstjänsten insatsen och har lämnat över ärendet till fastighetsägaren.

Ingen människa har skadats. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet men vill inte gå närmare in på vad det är som gör att misstankarna finns.

De totalt sju familjer som efter branden har blivit hemlösa har fått hjälp av bostadsbolaget med att ordna akutboende.

– Vi kommer att under nästa vecka se över hur vi kan hjälpa familjerna med ett mer långsiktigt boende, säger Vidingehems vd Peråke Janén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet