Man i 20-årsåldern misstänks för brott efter seriekrock på E4

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen inträffade flera trafikolyckor på E4:an, strax söder om Markaryd. Ungefär samtidigt inträffade även en motorcykelolycka på riksväg 25, mellan Kalmar och Nybro. Flera personer har fått föras till sjukhus varav en med allvarliga skador.

Strax före klockan 17 kom det första larmet om att en trafikolycka inträffat strax söder om Markaryd, vid länsgränsen mot Skåne, i norrgående riktning.

– Olyckan var mellan en personbil och en lastbil. Alla inblandade personer var vakna och talbara, men en passagerare i personbilen fick åka med ambulansen till lasarettet för kontroll, säger Niklas Henningsson vid räddningstjänsten i Markaryd.

Man misstänkt för brott

Strax före 17.30 kom ytterligare larm om trafikolycka på platsen men i södergående riktning. Enligt larmet ska flera personbilar vara inblandade i en kökrock.

En man i 20-årsåldern ska ha varit ouppmärksam på en kö som bildats och kört på en annan bil.

Enligt Region Skåne så skadades en kvinna i 20-årsåldern allvarligt och fördes till Helsingborgs lasarett. När SVT pratar med polisen under fredagsmorgonen är mannen som orsakade olyckan misstänkt för brott.

–  Mannen är nu misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

Trafikolyckorna orsakade stora störningar i trafiken och först vid 20-tiden var det åter full framkomlighet.

Motorcykelolycka på riksväg 25

Omkring en timme efter det första larmet kom ännu ett larm om en olycka i Småland. En motorcykelolycka inträffade strax före klockan 18 på riksväg 25 mellan Kalmar och Nybro, i riktning mot Kalmar.

– Av någon anledning har en motorcykel med både förare och passagerare tappat balansen. De ska båda vara vakna och talbara, ambulans är framme på platsen, säger Daniel Svensson Westlund på larm- och trygghetscentralen i Kalmar.

Enligt polisen fördes båda personerna till sjukhus. Det är oklart vilka skador det rörde sig om. Motorcykeln fick bärgas från platsen.

Vid 18.30-tiden meddelade Trafikverket att den tidigare avstängningen av vägen hävts och att trafiken återigen släppts på.

Vid 21-tiden inträffade ytterligare en mc-olycka när en motorcyklist körde in i en vägg på Strömsgatan i Västervik. Föraren fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart vilka skador det rörde sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.