Foto: Privat

Flygplansolycka utanför Borgholm – voltade vid landning

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre sportflyglan har voltat och hamnat på taket vid Borglanda flygfält i Borgholm. En person befann sig ombord och har förts med ambulans till Kalmar sjukhus.

– Av okänd anledning ska flygplanet ha voltat och hamnat på taket. Piloten var fastklämd men vaken och talbar, säger Håkan Andersson, larmoperatör vid räddningstjänsten i Kalmar.

Piloten, en man i 70-års åldern, fördes med ambulans till Länssjukhuset i Kalmar. Han uppges ha lindriga skador men vårdas på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

– Det var ett mindre flygplan som misslyckades lite vid landningen. Noshjulet vek sig och flygplanet slog runt, säger räddningsledare Jonas Brunoson vid Sjö- och flygräddningscentralen till TT.

Larmet om olyckan kom klockan 13.29 på onsdagen och räddningstjänsten arbetade under eftermiddagen med att förhindra läckage av flygbränsle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.